Яндекс - іздеу

Кіру формасы

Материалы

Дұрыс тамақтанудың ғылыми негіздері курстық жұмысы

МАЗМҰНЫ

Кіріспе
Дұрыс тамақтану негіздері;
Негізгі бөлім
Дұрас тамақтанудың бірінші принципі – энергия теңдестігі;
а) Негізгі алмасу;
ә) Тамақтың өзіне тән динамикалық әрекеті;
б) Бұлшық ет қызметіне энергияның жұмсалуы;
Дұрас тамақтанудың екінші принципі – негізгі қоректік заттарға деген қажеттілікті қанағаттандыру;
а) Рациондағы белоктық компоненттердің ең қолайлы ара қатынасы;
ә) Рациондағы май компоненттерінің ең қолайлы ара қатынасы;
б) Углеводтарға деген қолайлы қажеттілік;
в) Балласт заттарға деген қойылатын қажеттілік;
г) Витаминдерге деген қажеттілік;
ғ) Минералды заттарға деген қажеттілік;
д) Өмірдің әр түрлі кезеңіндегі қоректік заттарға деген қажеттілік;
е) Тамақтың әр түрлі болуы – денсаулық кепілі;
Дұрас тамақтанудың үшінші принципі – тамақтану режимі;
а) Тамақтанудың дұрыс режимінің бірініші принципі – мезгілінде тамақтану, яғни тәуліктің белгілі бір уақытында тамақтанып отыру;
ә) Тамақтанудың дұрыс режимінің екінші приципі – тәулік ішінде тамақты мезгіл-мезгіл бөліп ішу;
б) Тамақтанудың дұрыс режимінің үшінші принципі - әрбір тамақ ішкен сайын ұтымды болуын барынша сақтау;
в) Тамақтанудың дұрыс режимінің төртінші принципі – тамақ мөлшерінің бір күнде тамақтану мезгілдері бойвнша физиологиялық тұрғыдан неғұрлым дұрыс бөлінуі;
г) Дұрыс тамақтанбаудың салдары;
Қорытынды.

 

Жұмысты көшіру үшін Сатып алумәзірінен толығырақ мәліметті алыңы

Курстық жұмыс бойынша қысқаша мәлімет

Пән: валеология

Жұмыс түрі: курстық жұмыс

Осы жұмыстың бағасы: 1400 теңге

курстық жұмыс, дипломдық жұмыс сайтыdiplomnik.kz

з

 

Яндекс.Метрика