Яндекс - іздеу

Кіру формасы

Материалы

Күріштің биологиялық ерекшеліктері

       Күріш-жылылықты сүйетін дақыл. Оның өнуіне қолайлы температура 11-120С, ал 14-150С жылылықта ол тез және тегіс көктеп шығады. Күріштің өсу кезеңіндегі қолайлы температура -25-300С шамасында. Оның жаңа шыққан көгі үшін-0,50 салқынның өзі қауіпті. Күріштің толық өсіп жетілуі үшін 3000-3500 градус жылылық қажет.

         Барлық ауыл шаруашылық дақылдарының ішінде суды көп пайдаланатын да осы күріш. Оның орташа алғандағы транспирациялық коэффициенті 500-600-ге тең болады.

         Өсу кезінде күріштің суға мұқтаждығы әр түрлі. Суды ең көп қажет ететін кезі түптенуден шашақ бас шығаруы дейінгі кезең. Осы кездерде күріш атыздарындағы судың тереңдігі 15 см болуы керек.

         Күріш дәні сүттеніп піскен кезде атызға су жіберу доғарылады, ал қамырланып піскенде атыздағы су аударылып, құрғатылады.

         Бір гектар күріш егісіне 15-18 мың текше метр су жұмсалады. Күрішті әр түрлі топырақта өсіруге болады, дегенмен оған механикалық құрамы ауыр топырақтар қолайлы болып келеді, ал Қазақстанда бұл дақыл сұр топырақтарда өсіріледі. Күріштің биологиялық ерекшеліктері


Курстық жұмыстарға және дипломдық жұмыстарға, диссертацияларға арналған керекті материалды көшіру үшін Сатып алу мәзірінен толығырақ мәліметті алыңыз

 

Жұмыс түрі: материал (30 - бет)

курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар сайты – diplomnik.kz


Яндекс.Метрика